=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Pany czyli co zmeniam włącznik na taki z auto i bez zmiany niczcego działa jak staty? teraz jest tak że na off świecą mijania. Fajnie ale jak zmienię na auto wtedy na off i na auto i na mijania będą swiecić mijania?
Jeszcze jedno pytanko-ten włącznik z chrom z pierwszego postu jest z o2 lf? macie nr?
Pany czyli co zmeniam włącznik na taki z auto i bez zmiany niczcego działa jak staty? teraz jest tak że na off świecą mijania. Fajnie ale jak zmienię na auto wtedy na off i na auto i na mijania będą swiecić mijania?
Jeszcze jedno pytanko-ten włącznik z chrom z pierwszego postu jest z o2 lf? macie nr?
Po wymianie i zakodowaniu na OFF będą świecić dzienne - jeśli takowe masz - lub nic. Na auto w zależności od nasłonecznienia - dzienne lub mijania.
Jeśli teraz na OFF świecą Ci mijania to znaczy że masz zakodowane mijania jako dzienne.
Co do drugiego pytania - oryginalny wyłącznik z funkcją AUTO wygląda w O2 tak jak ten bez auto - zwykły czarny plastik bez chromów.
czyli generalnie nie ma co kombinować chyba- bo tak czy tak będą świeciły mijania. a jakby założyć ten moduł do świateł dziennych od Kogiela (30% świecą długi)? tylko to też bez sensu wtedy zmieniać na auto bo jakie to auto :-(
dużo jest roboty z dołożerniem czujnika zmierzchu ? wtedy cały czas jest na auto ale w ciągu dnia świeci sam przód na 30% a jak się ściemnie włączają się mijanie .
Witam. A ja mam pytanie.
Dzięki Enriquez działa mi już CH/LH na pozycji "auto" zauważyłem również że, jeśli jest dostatecznie jasno to CH/LH nie włącza się, ale pytanie dotyczy w sumie kodowania.
Czytając temat wychodzi na to że, jeśli mam ustawione na "auto" to powinny włączać się światła dzienne (obok halogenów) albo mijania jeśli jest ciemno, czy ktoś mógł by podpowiedzieć gdzie to się ustawia w VCDS ?
W Maxi-Dot mam coś takiego jak "daylight" zaznaczone (czyli światła do jazdy dziennej) aktywują się gdy przełącznik jest w pozycji "0", w pozycji "Auto" świecą się cały czas światła mijania, czytałem sporo i jakoś nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Dziękuję.
[ Dodano: Nie 01 Lut, 15 15:50 ]
Nie wiem co się stało ale samo się naprawiło, jak jest naprawdę jasno to włączają się światła dzienne, jak jest ciemno to mijania, tylko zauważyłem że musi być naprawdę jasno (samo południe) aby światła do jazdy dziennej się włączyły (nie ma to nic wspólnego z tym kiedy CH/LH się załącza)
Koledzy zakupiłem włącznik z funkcją auto tylko niestety po wymianie na 0 mam dzienne te w halogenach, na auto mam mijania bez względu na pogodę. Mam fabryczny czujnik deszczu. I teraz pytanie czy należy jeszcze coś zakodować żeby dzienne na auto były na halogenach czy jest tylko czujnik deszczu a nie ma zmierzchu. Z góry dziękuje i jeśli trzeba coś zakodować to proszę kolegów z Warszawy o pomoc.
Pozdrawiam
Komentarz